O nama

Udruga osoba s invaliditetom „Suncokret“ je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja djeluje na području Velike Gorice s ciljem ostvarivanja prava, pružanja podrške i poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Udruga je osnovana 1997. godine na inicijativu roditelja djece s invaliditetom do tada udruženih kao klub pod ingerencijom Centra za socijalnu skrb, kada se nametnula potreba za sustavnim aktivnostima organizacije civilnog društva na području ljudskih prava osoba s invaliditetom.

 Kao prva takva udruga u Velikoj Gorici udruga „Suncokret” je tijekom svog djelovanja na lokalnoj razini u velikoj mjeri utjecala na osvještavanje javnosti, vidljivost i integraciju osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu. Dodatno, zagovaranjem i ukazivanjem na probleme s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom udruga je osiguravala provedbe zakona i poticala lokalne mjere te danas kao član Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice sudjeluje u izradi i provedbi Strategije izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice.

Tijela udruge

Predsjednica Udruge: Jadranka Kosović

Dopredsjednica Udruge: Slava Burić

Tajnica Udruge: Jela Matanović

Upravni odbor Udruge: Jadranka Kosović, Slava Burić, Jela Matanović, Ivica Petak, Blaženka Trupčević, Melita Lisjak, Vlasta Šafranić i Đurđica Srbelj.

Nadzorni odbor Udruge: Iva Terzić i Zora Sumonja (zamjenik); Dunja Horina i Ozren Klarić (zamjenik); Nada Pejić i Đurđa Nemet (zamjenik).

 

Financiranje

Udruga nema riješeno pitanje financiranja već sva sredstva prikuplja isključivo od uplate članarine svojih članova, uz pomoć donatora, sponzora i projektnih sredstava te financiranjem uz pomoć Grada Velike Gorice.