Prijevoz osoba s invaliditetom

Crveni križ Velika Gorica

Crveni križ Velika Gorica provodi nekoliko programa kojima se pomaže i poboljšava kvaliteta života osoba s invaliditetom. Program „Osobni asistent“ zamišljen je kao pomoć osobama s invaliditetom koje su nepokretne ili pokretne uz pomoć invalidskih kolica, a kojima je u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba potrebna pomoć druge osobe, isto kao i osobe s tjelesnim oštećenjem kojima je potrebna pomoć u samozbrinjavanju, gluhoslijepe i slijepe osobe. Na taj način znatno se poboljšava kvaliteta života i osjećaj samopouzdanja, te osobnog zadovoljstva osoba s invaliditetom. Program se provodi od 2010. godine. Nakon godine dana primjene programa došlo je do proširenja programa zbog potreba na terenu: uključene su i osobe s drugim vrstama invaliditeta (slijepe osobe), te djeca.

Potaknuti provođenjem istih, te kao sudionici u stvaranju Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom zaključili smo da bi izuzetna nadopuna toga bila nabava vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, čime bi se povećao mobilitet, samostalnost i samopouzdanje osoba s invaliditetom. Grad Velika Gorica pokazao je zainteresiranost za podršku ove akcije i predložio uključenje Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica, te je vozilo nabavljeno 01. svibnja 2010. godine.
Povjerenstvo za osobe s invaliditetom donijelo je Pravilnik o korištenju vozila ,te se vozilo koristi u skladu s navedenim.

Javite nam se
Ako imate bilo kakva pitanja, naš tim stoji Vam na usluzi.

Ured
Adresa: Trg Kralja Tomislava 2, 10410 Velika Gorica
Telefon: (01) 6221-318
Fax: (01) 6221-101
Email: crveni-kriz-vg@zg.t-com.hr
Radno vrijeme: Pon-Pet 08:00 – 13:00 za stranke

Više na stranici:
http://www.ckvg.hr/programi/prijevoz-osoba-s-invaliditetom/